יום שבת, 27 במרץ 2010

שום ירוק - פסח בעין הוד

שום ירוק נחת בבית.

הריח, הלכלוך, האווירה וההתחדשות אומרים הכל - הגיע פסח. 
ומה עושים עם כ"כ הרבה שום? 
קודם כל מנקים קצת, מנערים את האדמה שנדבקה, קוצצים ומכניים לטחינה.
במג'ימיקס שמים גבעולים ירוקים, שום טרי ורך, המון שמן זית, קצת לימון סחוט מלח ופלפל. 
זהו. 
טוחנים וטוחנים עד שהנשמה יוצאת. לשום. הופך לממרח.

מה עושים עם הכל? 
צנצנת זכוכית אחת ושנייה, כדי שאפשר יהיה לחלק לחברים בעין הוד ולמשפחה, קצת להקפאה, קצת למרק שום עם בטטות ואורז ומה שנשאר נאכל על טוסט שצריך לחסל לפני הפסח. 
שבת בבוקר יום גשום וקריר עם עיתון, קפה, טוסט עם ממרח שום

זהשום